Allergie informatie

AllergieŽn komen in vele verschijningen voor. De ene consument kan van een spoortje van een stof in het ziekenhuis terecht komen, terwijl  een ander pas last krijgt als de stof in grotere hoeveelheden in het product voorkomt. Om iedere consument van de juiste informatie over ons zeer ruime en wisselende assortiment te kunnen voorzien, hebben wij gekozen voor een informatie-e-mailadres (kam@klootwijk.com).  De vraag die u via dit mailadres stelt, wordt door een levensmiddelentechnoloog speciaal voor uw allergiesoort beantwoord.
Hieronder treft u alvast een aantal veelgestelde vragen aan.

Heeft u ook glutenvrije artikelen in uw assortiment?
Ja, wij hebben glutenvrij witbrood en glutenvrij bruinbrood in ons assortiment. Deze broodsoorten worden in een speciale bakkerij, waar geen gluten worden verwerkt, geproduceerd. Deze broodsoorten worden ook verpakt aangeleverd, waardoor kruisbesmetting in de winkel niet mogelijk is.

In de meeste koekjes en taarten zit koemelkeiwit en lactose verwerkt, hoe komt dit en welke koekjes hebben dit niet?
Slagroom en roomboter zijn allebei gemaakt van koemelk. Omdat wij voor de smaak van onze banketartikelen voor roomboter hebben gekozen, bevatten al onze korstdeegproducten en onze koeksoorten roomboter en dus koemelk. In ons verse gebak zit vaak slagroom verwerkt.

Ik mag geen toegevoegde suikers en geen toegevoegde gisten eten, kan ik ieder soort desembrood eten?
Nee, dit kan niet. In zuurdesem ontstaan natuurlijke gisten melkzuurbacteriŽn waarmee het brood rijst. Niet alle desems laten het deeg echter goed genoeg rijzen, waardoor er toch nog vaak wat extra bakkersgist aan toe wordt gevoegd.
 
Heeft Bakkerij Klootwijk ook suikervrij gebak in het assortiment?
Wij hebben abrikozenvlaaitje met een doorsnede van 9 cm in ons assortiment waar geen mono- en disacchariden aan zijn toegevoegd. In deze abrikozenvlaaitjes is oligofructose, inuline en  fructosestroop verwerkt. Dit product bevat echter wel van nature aanwezige suikers.

Verkoopt u ook zoutarm brood?
Ja, wij verkopen zoutarm brood, het artikelnummer hiervan is  1471. De claim dat een levensmiddel zoutarm is, is alleen toegestaan als het product maximaal 0,12 gram natrium per 100 gram bevat.
U verkoopt koolhydraat arm brood, hoeveel koolhydraten scheelt dit nu per boterham?
Koolhydraten worden vaak vergeleken in aantal gram per 100 gram, omdat boterhammen nu eenmaal niet allemaal even groot zijn. In een koolhydraat arm brood zit ongeveer 21 gram koolhydraten per 100 gram brood. Ter vergelijking: in een normaal, rond tarwe zit 44 gram koolhydraten per 100 gram product.

Ik mag geen koemelkeiwit en lactose hebben, heeft u ook broodsoorten zonder koemelkbestanddelen?
In onze centrale bakkerij komen de degen wel in aanraking met restjes van voorgaande degen, waardoor er kruisbesmetting plaatsvindt. Er zullen dus sporen van melkbestanddelen in aanwezig zijn. Aan plaatwit (artikel 2000), plaatbruin (artikel 2400) en allinson (artikel 1860) zijn aan de receptuur geen melkbestanddelen toegevoegd. Hier zullen slechts sporen in aanwezig zijn.

 
 
 
copyright © 2018 Bakker Klootwijk  volg ons op twitter Website ontwikkeling: HK Media Design